Miskolci gyilkosság: A cseh férfi a nyár hátralévő részét is börtönben tölti

A miskolci Tiszai pályaudvar közelében történt brutális gyilkosság gyanúsítottja, egy 26 éves cseh állampolgár továbbra is előzetes letartóztatásban marad. A férfi május elején ölt meg egy 48 éves magyar nőt, miután közösültek a pályaudvar melletti bokros területen.

Jogg Zsolt, a Borsod Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerint a bíróság egyetértett az ügyészség indítványával, és szeptember 7-ig meghosszabbította a férfi letartóztatását. A tragédia előzménye, hogy a gyanúsított és az áldozat együtt jelentek meg a pályaudvaron, kézen fogva sétáltak, majd a mosdóban is együtt tartózkodtak, végül pedig az üzemi terület bokros részén levetkőzve közösültek.

Az ügyész tájékoztatása alapján a férfi beismerte tettét, és elmondta, hogy bár három kés volt nála, amelyeket evésre használt, nem emlékszik arra, hogy mi történt velük. A gyanúsított azt állította, hogy alkoholt fogyasztott, és a nyelvi nehézségek ellenére gesztikulálva megállapodott a nővel a szexuális aktusban.

A férfi szerint az aktus után dührohamot kapott, megfojtotta a nőt, majd sötétség borult az agyára. Amikor magához tért, véres kezekkel a földön feküdt, és rádöbbent, hogy megölte a nőt. A gyilkosság után vonatra szállt, de Füzesabonyban elfogták. Az ügyben pszichológus és elmeorvos szakértők bevonásával is folyik a vizsgálat, de a szakértői vélemény még nem készült el. Az eljáró nyomozási bíró is támogatta az ügyészség indítványát, így a férfi a nyár hátralévő részét is rács mögött tölti.