Diákszámla nyitásának ideális időpontja

Az egyetemi felvételi ponthatárok közeledtével érdemes megvizsgálni a bankok diákszámla ajánlatait, mivel sokan hűségesek maradnak az első számlájukat nyújtó pénzintézethez. A digitalizáció hatására a fiatalok átlagosan 16-17 éves korukban már rendelkeznek saját folyószámlával, ami több előnnyel is járhat a szülők és a gyerekek számára. A gyermek pénzügyeinek nyomon követése, a pénzügyi tudatosság fejlesztése, a készpénz nélküli biztonságosabb életvitel és a csoportnyomás elkerülése mind-mind fontos szempontok lehetnek a döntés során.

A pénzintézetek tudatában vannak annak, hogy az első számlanyitás hosszú távú ügyfélkapcsolatot eredményezhet, ezért rendkívül kedvező feltételeket kínálnak az új ügyfeleknek, mint például kedvezmények, pénzvisszatérítések és online felhasználható utalványok.

A szülők számára fontos, hogy segítsenek gyermeküknek a legmegfelelőbb számlacsomag kiválasztásában, figyelembe véve a pénzintézet által nyújtott szolgáltatásokat és a számlavezetés költségeit. Fontos szempontok lehetnek az ATM-ek elérhetősége, az ügyintézés rugalmassága és segítőkészsége, a mobilapplikáció kezelhetősége és átláthatósága, valamint a számlavezetési és egyéb rendszeres költségek.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán működő CoRe lab-bal együttműködve készülő kutatás eredményeiről a Pénzcentrumon keresztül folyamatosan tájékoztatást nyújtunk. A kutatás során gyűjtött adatok anonimak és önkéntes alapon kerülnek felhasználásra, a válaszokat 2024. július 1. és július 15. között várjuk.

A cikk megjelenését a MBH Bank támogatta.