Rendőrautót előzött meg egy Mercedes, majd menekülésbe kezdett – videóval

Egy középkorú sofőr szabálytalankodása került videóra, amint Balatonalmáditól Alsóörsig üldözte őt a rendőrség.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy olyan sofőrrel szemben intézkedtek nemrégiben, aki Alsóörsnél egy záróvonalnál és forgalomtól elzárt területen előzte meg a rendőrautót, majd gyorsan távozott a helyszínről. Az esetet a rendőrautó fedélzeti kamerája örökítette meg.

A rendőrök a Balatonalmádi és Alsóörs közötti szakaszon üldözték a Mercedes vezetőjét, végül Alsóörsön sikerült megállítaniuk. A sofőrre közigazgatási bírságot szabtak ki a történtek miatt.

Az üldözés során felvett videó egyértelműen dokumentálja, hogy a fedélzeti kamerák a szabályszegéseket pontosan rögzítik, így a rendőrség hangsúlyozza, hogy felesleges szabálytalankodni és további kihágásokat elkövetni. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán is megosztották a felvételeket, és felhívják a figyelmet a szabályok betartására, hangsúlyozva, hogy a fedélzeti kamerák mindent látnak, és egy kis odafigyeléssel a balesetek megelőzhetők.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság nem csak közlekedési szabályszegésekkel szemben lép fel határozottan, hanem súlyosabb bűncselekményekkel szemben is. Egy friss esetben a rendőrség gyermekprostitúció kihasználása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 22 éves pápai lakossal szemben. A férfi 2024 januárjában befogadott a házába egy 17 éves lányt, majd rábeszélte, hogy nyújtson szexuális szolgáltársokat férfiaknak, a kapott pénzt pedig rendszeresen kisajátította. Az ügyben a rendőrök a férfit őrizetbe vették, kihallgatták és az illetékes ügyészségen kezdeményezték a letartóztatását.