Mel B-t tiszteletbeli doktorrá avatják

Mel B, a Spice Girls egykori tagja, a jótékonykodó aktivizmusáért kap tiszteletbeli doktori címet a leedsi Beckett Egyetemtől.

A BBC szerint a leedsi Beckett Egyetem a jövő hónapban fogadja tiszteletbeli doktorává Melanie Brown-t, ismertebb nevén Mel B-t. Az énekesnő a családon belüli erőszak áldozatainak nyújtott támogatása révén érdemelte ki ezt az elismerést.

Mel B aktivistaként kezdett el tevékenykedni a családon belüli erőszak ellen, miután maga is kilépett egy bántalmazó kapcsolatból. 2017-ben vált el férjétől, Stephen Belafonte filmproducertől, akit érzelmi és fizikai bántalmazással vádolt meg.

2018-ban Mel B a Women’s Aid nevű angliai jótékonysági szervezet fővédnöke lett, amely a kapcsolati erőszak érintettjeinek nyújt segítséget. Peter Slee, a Beckett Egyetem kancellárhelyettese kiemelte, hogy Brown, mint Leeds város szülötte, a zeneiparban elért sikerei után saját hírnevét felhasználva vállalt szerepet a családon belüli erőszak elleni küzdelemben.

Az énekesnő, aki korábban már részt vett egy traumafeldolgozást segítő kurzuson az egyetemen, az elismerést „hihetetlen megtiszteltetésnek” nevezte.