Árpád hídi tragédia: a taxisok összefogása

Drámai és megható pillanatokat éltek át az Árpád hídi baleset két taxisofőrje, amikor a kórházban találkoztak. Ábrahám Györgyi, akinek autóját elrabolta és balesetet okozott a később elhunyt ámokfutó, meglátogatta kollégáját, Nagy Tamást, aki utasaival együtt részese volt a tragédiának.

A két taxis sorsa akaratuk ellenére összefonódott, és bár mindketten szeretnének visszatérni a fuvarozáshoz, a testi és lelki gyógyulás még messze áll tőlük. Györgyi beszámolója szerint hosszú órákat beszélgettek, de Tamás nem emlékszik mindenre, nyugtalanul alszik, és gyakran ébred fel rossz álmokra. Györgyi maga is hasonlóan éli meg a történteket, a dulakodás mozzanatai gyakran visszatérnek álmaiban.

A Blikk korábban interjút készített mindkét sofőrrel. Tamás három utasát szállította, amikor a baleset történt, és a férfi egy korábbi combnyaktörése miatt még mindig csavarokkal rögzített lábbal vezetett. Györgyi autójában egy menetrögzítő kamera volt, amely a baleset ellenére is rögzítette az eseményeket, és a nyomozók várhatóan ki tudják majd nyerni a felvételeket.

A taxisok közötti összefogás példátlan, az Országos Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán szerint komoly terhekkel kell szembenéznie a károkozó gépjármű tulajdonosának, jelen esetben Györgyinek. A szövetség díjmentes jogi segítséget nyújt számára, mivel a balesetet az ő taxijával követték el, és a károkozó halála után a biztosítója terhére fogják kártalanítani a sérülteket.

Aki szeretné támogatni a balesetben érintett taxisokat, Nagy Tamás és Ábrahám Györgyi számlaszámára utalhat, hogy segítsen nekik a nehéz időszakban.