A Gladiátor folytatásának első előzetese

Megérkezett az első előzetes a Gladiátor II-höz, Ridley Scott Oscar-díjas filmjének folytatásához, amely Amerikában novemberben debütál a mozikban, míg Magyarországon november 14-én kerül a nagyvászonra. Az előzetesben először tekinthetjük meg Paul Mescalt, aki a rabszolgasorsba taszított Lucius karakterét alakítja, az első részből megismert Lucilla fiát és Commodus császár unokaöccsét, aki gladiátorként tér vissza Észak-Afrikából Rómába.

A film további szereplői között Denzel Washington is látható, aki a befolyásos Macrinus szerepében tűnik fel, valamint Pedro Pascal is, mint Marcus Acacius római hadvezér. Mescal karakterének Marcus Acaciusszal kell megküzdenie, aki szintén fontos szerepet játszik a történetben. Connie Nielsen is visszatér, bár az ő szerepéről egyelőre keveset tudni.

Az előzetes látványos harcjeleneteket ígér az arénában és azon kívül, beleértve egy vízi csatát a Colosseumban, sőt még egy orrszarvúlovas ellenfelet is bemutat. A trailerben bőven van visszautalás az első rész főszereplőjére, a Russel Crowe által játszott Maximusra is, akinek ikonikus páncélja is feltűnik pár pillanat erejéig.

Ridley Scott azután kezdte el a Gladiátor régóta tervezett folytatásának forgatását, hogy befejezte az első részben Commodust játszó Joaquin Phoenix főszereplésével a Napóleonról szóló filmjét. A Gladiátor 2 forgatásán a stáb több tagja is súlyosan megsérült. A forgatókönyvet Scott David Scarpa írta, aki a Napóleon írója is volt.

Érdekesség, hogy a Gladiátor 2 ugyanazon a napon, november 22-én kerül az amerikai mozikba, mint a Wicked, az év két, talán legjobban várt blockbusterének egyike. Miután ez kiderült, a tavalyi Barbenheimer-őrületre rímelve mémek lepték el az internetet, és a jelenség saját terminusa még nem végleges, egyelőre a „Wickiator” tűnik a legelterjedtebb megoldásnak.

A Gladiátor első részének 2000. május 18-i magyarországi bemutatója óta a film világa örökre megváltozott, és a folytatás előzetese alapján úgy tűnik, hogy a rajongók talán mégis visszakaphatnak valamit az eredeti film hangulatából.