Nagyszabású vízből mentési bemutató zajlott a Margitszigeten

Kedden a katasztrófavédők szemmel láthatóan elárasztották a Margitsziget környékét, ahol egy látványos vízből mentési gyakorlatot tartottak, amely során még egy mentőhelikopter is megjelent a helyszínen.

A gyakorlatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezte, és Budapest szívében, a Duna pesti oldalán került megrendezésre. A bemutató célja az volt, hogy szimuláljanak egy olyan helyzetet, ahol árhullám éri el a folyót, és több ember is veszélybe kerül, vízbe esik, vagy vízzel körülzárt területen reked. A gyakorlat során a katasztrófavédők a vízből mentés különböző fázisait mutatták be a nagyközönségnek.

A bemutatón a mentési műveletek között szerepelt emberek kiemelése a vízből motorcsónakkal és mentőhelikopterrel is. A gyakorlat részleteiről előzetesen tájékoztatták a nyilvánosságot, így a látványos mentési akcióra számítani lehetett. Az esemény során a mentőhelikopter segítségével "kimentettek" egy embert a Dunából, ezzel is bemutatva a katasztrófavédelem magas szintű felkészültségét és a mentési folyamatokat.