"Annyira jó benne... Ámulatba fogja ejteni az embereket" - Kiszivárgott, ilyen lesz Harley Quinn szerepében Lady Gaga

Tekintettel arra, hogy várhatóan a 2026-os Oscar-díjátadón debütál egy casting directoroknak járó díj, Francine Maisler, aki több mint harminc éve dolgozik a filmiparban, a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon tartott előadást, ahol Lady Gagáról áradozott a Joker második részében.

A neves casting director bevallotta, hogy kezdetben vonakodott a nyilvánosság előtt szerepelni. "Különleges számomra idejönni, mert hajlamos vagyok kerülni az ilyen dolgokat. Engem azért alkalmaznak, hogy a kamera mögött legyek, nem pedig előtte" - mondta Maisler. Ennek ellenére közel 90 percen keresztül sikerült lekötnie a közönség figyelmét, és nemcsak saját karrierútjáról beszélt, hanem dicsérte azokat a színészeket is, akikkel az elmúlt több mint 30 évben együtt dolgozott. Lady Gaga különösen megérintette Maislert, miután nemrég látta a Joker: Kétszemélyes téboly című film egyik részletét, amely a hírek szerint a közelgő Velencei Filmfesztiválon debütál. "Annyira jó benne, srácok. Ámulatba fogja ejteni az embereket. Nem én javasoltam Lady Gagát, még Todd Phillips ajánlotta előttem. De azt elmondhatom nektek, hogy nagyon meglepő - és nagyon jó. Mindannyian láttuk, hogy mire képes a Csillag születikben, de én azt gondoltam, hogy az az ő műfaja. Valami, amit meg tud csinálni, és ami igazi. De ez... Joaquin felrobbantja az ember agyát, de az, hogy képes volt vele lépést tartani, és valódi lenni azt mutatja, hogy nagyon jó" - áradozott Gagáról a casting director.

Maisler azt is elárulta, hogy Austin Butler a Dűne második részében nem az Elvis miatt kapott szerepet, hanem a New York-i színházi munkái miatt. A casting directorok elismerésének fontosságáról szólva Maisler azt mondta, támogatja, hogy végre őket is elismerjék az Oscaron. "Nos, ahogy mondani szoktam, mindenhez idő kell. Most eljött a mi időnk. Egy film elkészítése során rengeteg dologra van szükség, és a rendezők mindig azt mondják, hogy egy jó casting 90%-ot jelent abban, hogy a film is jó legyen. Szóval most ez a 90% is elismerést kap" - magyarázta.

Az énekesnőnek ugyan nem ez az első alkalom, hogy színészi vénáját is megcsillogtathatja, de a Joker második részében nyújtott alakításával úgy tűnik, új magasságokba emelkedik. „Annyira jó benne. El fogjátok dobni az agyatokat" – jelentette ki Maisler a Kétszemélyes téboly nyers változatát látva. Gaga neve nem is neki, hanem a rendezőnek, Todd Phillipsnek jutott először eszébe Harley Quinn szerepére, és a férfi megérzései nem tévedtek. Aki nem szeretne az októberi premierig várni, az előzetesben már ízelítőt kaphat a páros alakításából.