Állapota még mindig kritikus az Árpád hídi baleset vétlen taxisofőrjének

Az Árpád hídon történt tragikus baleset egyik sérültje, a vétlen taxisofőr még mindig kórházi kezelés alatt áll, oxigénmaszkot visel, és bár az intenzív osztályt már elhagyhatta, továbbra is komoly sérülésekkel küzd.

A múlt hét szerdai baleset során egy kábítószer hatása alatt álló férfi lopott taxival hajtott fel az Árpád hídra és frontálisan ütközött egy Suzukival, amibe a taxis hátulról csapódott bele. A szerencsétlenség következtében hárman életüket vesztették, köztük a Suzuki egyik utasa, a 34 éves B. Ervin, aki korábban tanúként szerepelt a Schadl–Völner-ügyben, továbbá négyen sérültek meg. A mentők két embert súlyos, másik kettőt könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A 44 éves taxisofőr, Nagy Tamás a Blikknek adott interjúban beszélt sérüléseiről: szegycsonttörést, sérvet a belső szervei melletti rekeszben, izomhúzódásokat a lábában, agyrázkódást és számos sebet, heget, karcolást szenvedett el a testén.

Nagy Tamás részletesen is beszámolt a baleset körülményeiről: az utasai kiszálltak, ő azonban beszorult a járműbe, így ki kellett vágni a taxiból. A baleset előtti öt percet nem emlékszik, csak a becsapódás pillanatára, amikor a Suzuki rátalált. A kiérkező mentősök hangját is tisztán emlékszi, különösen azt a mondatot, hogy "három halottunk van". Az eszméletét később a kórházban nyerte vissza.

Az Árpád hídon nem ez az első tragikus esemény, több mint egy évvel ezelőtt, 2023. július 1-jén egy gyorshajtó halálra gázolt egy kerékpárost a híd járdáján. Az eset kapcsán felvetődött a hasonló balesetek szigorúbb szankcionálásának szükségessége, azonban a gázoló jelenleg szabadon közlekedhet Budapesten.

A balesetet okozó férfi a Tavasz utcában vette el erőszakkal a taxit, miután dulakodás alakult ki a kocsi tulajdonosával, majd a forgalommal szemben, nagy sebességgel felhajtott az Árpád hídra, ahol balesetet okozott. Itt azonban nem állt meg, és továbbhajtott Pest felé. Ezt követően, a margitszigeti bejárónál történt a balesetsorozat második része, amelyben egy szürke Suzuki és Nagy Tamás autója volt érintett. A balesetet okozó 43 éves férfi, és a Suzukiban ülő 34 éves férfi és 32 éves nő a helyszínen meghalt.