Köllő Babett: "Meg kell értetni a tinikkel, hogy cigizni és alkoholt inni nem menő, hanem ciki!"

A nyári fesztiválok népszerűsége egyre nő a fiatalok körében, azonban Köllő Babett szerint a tiniknek meg kell érteniük, hogy a dohányzás és az alkoholfogyasztás nem menő, hanem ciki.

Mikor engedjük el a gyermekünket először fesztiválozni? Köllő Babett úgy véli, hogy a tizennégy éves Milla még túl fiatal ahhoz, hogy fesztiválokra menjen, és szeretné megkímélni őt a veszélyektől, ezért három-négy évig biztosan nem engedi őt ilyen helyekre. Babett maga sem volt nagy fesztiválozó tinédzserként, és bízik benne, hogy lánya sem fog vágyni ezekre a rendezvényekre.

A deviáns viselkedésre vonatkozó kérdésre Babett elmondta, hogy egyre több gyerekről hall, akik fiatalon, szüleik beleegyezésével ízesített dohányterméket szívnak, mert azt hiszik, ez menő. Ő azonban úgy gondolja, hogy a tinikkel meg kell értetni: a dohányzás és az alkoholfogyasztás nem menő, hanem ciki.

Koncertekre való elengedés kapcsán Babett úgy véli, hogy tizennégy évesen még korai egyedül elmenni, de később, felügyelet mellett, például egy korban hozzáillő rokon kíséretében már lehetséges. Hangsúlyozza, hogy fontos felhívni a tinik figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, és bár még nem engedi lányát egyedül sehova, rendszeresen beszélget vele arról, mire kell vigyáznia. Köllő Babett szerint nem szabad burokban nevelni a gyerekeket, de ameddig lehet, meg szeretné őket óvni a veszélyektől. Hozzáteszi, hogy a tiniket később úgyis érik majd szerelmi csalódások és szomorúságok, ezért addig hadd legyenek még gyerekek.