Alkoholfogyasztás a hőségben? Csak okosan: íme, néhány jó tanács

A nyári kánikulában különösen fontos odafigyelni az alkoholfogyasztásra. Néhány hasznos tanáccsal segítünk, hogy mit igyunk és mire figyeljünk, ha a hőmérséklet magas.

A meleg időben a szervezetünk több folyadékot veszít, és mivel az alkohol vízhajtó hatású, ez tovább rontja a szervezet vízháztartását. A hőség felerősítheti az alkohol hatását, rontja a mentális képességeinket, és növeli a kiszáradás, hőguta, kimerültség, sőt, a szélütés kockázatát. Ezért ajánlott a nagy melegben olyan italt választani, amely mellé vizet is fogyasztunk, például egy fröccsöt vagy egy szénsavas vízzel készült long drinket, jéggel.

Nyáron a könnyű fehérborok fogyasztása előnyös, mivel a hígítás mellett a hidegebb hőmérséklet is előnyös lehet számukra. Ha mégis vörösbort szeretnénk fogyasztani, akkor fontos, hogy sok vizet igyunk a bor kortyolgatása között. A magas alkoholtartalmú borok (13% feletti) jobban leizzasztanak és kiszárítanak, mint az alacsonyabb, 12,5%-os vagy kevesebb ABV-tartalmú italok, ezért a könnyedebb, gyümölcsösebb borokat érdemes választani.

: wineswithattitude.co.uk