Galambos Lajos szabadulása és a börtönbe való visszatérési kérelme

Galambos Lajos, akit július 1-jén engedtek ki a baracskai büntetés-végrehajtási intézetből, most arra kérvényezett, hogy hetente egyszer visszajárhasson a börtönbe pszichológiai foglalkozásokra.

Az Index beszámolója szerint a zenész egészségi állapota miatt házi őrizetben folytathatja büntetésének többi részét, nyomkövetővel a lábán. Galambos Lajos a Frizbi TV című műsorban beszélt a börtönben töltött időről és a szabadulásának pillanatairól. A beszélgetést otthonában rögzítették, és szerda este kerül fel a YouTube-ra. Galambos elmondása szerint a börtönben töltött 14 hónap alatt teljesen megváltozott, és újraértékelte élete fontossági sorrendjét.

A zenész azt is elárulta, hogy bár sok nehézségen ment keresztül a rácsok mögött, mégis szeretne hetente visszatérni az intézménybe, hogy részt vehessen a pszichológiai foglalkozásokon. Galambos szerint még sosem hallott arról, hogy valaki vissza akarjon térni a börtönbe, de ő kérvényezte, hogy csütörtökönként visszamehessen. „Ha engedélyezik, akkor én visszamegyek a börtönbe csütörtökönként, akár a falak közé, akár a rácsok közé, akár a beszélőre, ahol a pszichológiai foglalkozást lehet tartani.” – mondta a zenész.

A reintegrációs őrizetét egy éjjel engedélyezték, és ezt követően fiai érték el a börtönben, hogy hazavigyék őt a boldogasszonypusztai birtokára. Galambos Lajos meghatóan beszélt arról a pillanatról, amikor végre szabadon megölelhette fiait.