Friderikusz Sándor nem készít interjút Magyar Péterrel és lemondja a 444 előfizetését

Friderikusz Sándor, a népszerű műsorvezető kijelentette, hogy nem tervez interjút készíteni Magyar Péterrel, a Tisza Párt alelnökével, mivel úgy véli, hogy Magyar tiszteletlen a riporterekkel szemben. Emellett bejelentette, hogy lemondja a 444.hu előfizetését egy Gyurcsány Ferencről szóló cikk miatt.

Friderikusz a Friderikusz Podcast legújabb adásában válaszolt egy nézői kérdésre, amely arról érdeklődött, hogy szándékában áll-e interjút készíteni Magyar Péterrel. A műsorvezető elmondta, hogy bár korábban fontolgatta az ötletet, később úgy döntött, hogy nem kívánja megtenni, mivel Magyar Péter egyre ingerültebben reagál a neki nem tetsző kérdéseket feltevő emberekkel szemben.

Friderikusz szerint Magyar Péterrel már számos interjú készült, és nem érzi úgy, hogy képes lenne új színben feltüntetni a politikust. Hozzátette, hogy amennyiben a jövőben változást tapasztal Magyar hozzáállásában, és tisztelettel fog viszonyulni a kérdezőkhöz, akkor nem zárkózik el a lehetséges interjú elől.

A műsorvezető kiemelte Rónai Egon közéleti riportert is, aki a választások után élő adásban vitatkozott Magyar Péterrel, és Friderikusz szerint ő az egyik legkiválóbb közéleti riporter. Megjegyezte, hogy Magyar Péternek több sajtóellenes kirohanása is volt az ellenzéki lapokkal szemben.

Friderikusz Sándor a podcast egy másik részében beszélt arról is, hogy csatlakozik a 444.hu ellen indított kezdeményezéshez, amely a Gyurcsány Ferencről szóló cikkük miatt kezdődött. Elmondása szerint korábban támogatta a portált, de mostanra egyetért a kezdeményezés elindítójával, Bartus Lászlóval, és ezért döntött az előfizetés lemondása mellett.

A 444 és Gyurcsány Ferenc közötti vita legfrissebb fejleményeként a Demokratikus Koalíció elnöke egy írást tett közzé, amelynek címe: „Sajtóban hazudni nem kell félnetek jó lesz”.