Új parázsbogárfajt fedeztek fel Guatemalában

Egy eddig ismeretlen parázsbogárfajt, az Adendrocera carmelita-t azonosították a guatemalai esőerdők mélyén, a Senckenberg Kutatóintézet jelentése szerint.

A Senckenberg Kutatóintézet közleménye alapján a tudósok egy új állatfajt fedeztek fel a guatemalai esőerdőben. A felfedezett faj a parázsbogárfélék (Phengodidae) családjába tartozik, és az Adendrocera nembe sorolható, amelynek eddig csupán egyetlen faját ismerték.

Dr. Aslak Kappel Hansen, a berlini Természettudományi Múzeum kutatója találta meg a második egyedet, amely egy új faj, az Adendrocera carmelita képviselője. A friss tanulmány szerint ez az állat sötét barna színű és mindössze 3,5 milliméter hosszúságú.

Jelenleg még nem sikerült élő példányt megfigyelni, így az új faj életmódja, táplálkozási szokásai és szaporodása ismeretlen. Az A. carmelita nevét egy helyi természetvédelmi szervezettől, a Carmelita Szövetkezettől kapta, amely 1988 óta a guatemalai biodiverzitás megőrzéséért dolgozik. A kutatók ezzel a névválasztással kívánják tisztelegni a szervezet munkája előtt.