Elhunyt Doug Sheehan, a televíziós sorozatok ikonja

75 éves korában meghalt Doug Sheehan, aki számos televíziós sorozatban tűnt fel, többek között a Columbóban, a MacGyverben és a General Hospitalban. Halálának pontos okát nem közölték.

Doug Sheehan, aki 1978 és 2003 között 26 filmben és sorozatban szerepelt, főleg szappanoperákban, június 29-én, szombat reggel hunyt el otthonában, szerető felesége mellett. A People magazin szerint a színész békés körülmények között távozott az élők sorából.

Sheehan karrierje a televízióban a Charlie angyalaiban kezdődött 1978-ban, de igazi áttörést a General Hospital című sorozat hozott számára 1979-ben, ahol Joe Kelly ügyvéd karakterét alakította. Ebben a szerepben több mint 200 epizódon keresztül volt látható, egészen 1982-ig, és emiatt Emmy-díjra is jelölték.

A kaliforniai születésű színész számos másik sorozatban is megfordult. Egy évvel a General Hospital után csatlakozott a Knots Landing című sorozathoz, ahol Valene Ewing második férjét, Ben Gibsont játszotta 115 epizódban. Az NBC Day by Day című szitkomjában Brian Harper tőzsdeügynököt alakította, és olyan ismert sorozatokban is feltűnt, mint a MacGyver, a Columbo, a Spinédzserek, a Cheers, a Halálbiztos diagnózis vagy a Sabrina, a tiniboszorkány.