ByeAlex véleménye a rögzített kupakokról

Az Európai Unió új irányelve nyomán megjelentek a rögzített kupakok az üdítős flakonokon, amelyek célja a műanyaghulladék csökkentése, de nem mindenki fogadta lelkesen az újítást, köztük ByeAlex is kritikával illette.

Az Európai Unió 2024 júliusában hatályba lépett, egyszer használatos műanyagokról szóló irányelvének megfelelően már a tavalyi év elején megjelentek hazánkban a rögzített kupakok az üdítős flakonokon. A bevezetésükkel a kupakok a termék felbontása után a csomagoláshoz maradnak rögzítve, így csökkentve a műanyaghulladék mennyiségét.

A fogyasztók azonban nem fogadták egyöntetű lelkesedéssel az újítást, és a közösségi médiában heves viták alakultak ki a témában. ByeAlex, a Fonogram-díjas magyar énekes és az X-Faktor egykori mentora, Facebook-posztban fejtette ki véleményét, amely szerint a rögzített kupakok idegbajt okozhatnak, ami stroke formájában csökkentheti a túlnépesedés problémáját.

Az énekes-dalszerző, aki idén tölti be a 40. életévét, kommentben várja mások történeteit a rögzített kupakokkal kapcsolatban, és felvetette a kérdést, hogy az emberek hogyan igazodnak az újításhoz.

ByeAlex bejegyzésében humorosan arra is kíváncsi, hogy a jövőben repülő autók lesznek-e háztartásonként, vagy inkább az arcunkhoz rögzített palackok a valószínűbbek következő lépésként.

Ön egyetért ByeAlex-szel? Mit gondol a rögzített kupakokról? Szavazzon!

: ByeAlex a palackhoz rögzített kupakokról: „Az általuk okozott idegbaj egyre nagyobb teret ölt majd stroke formájában” – Ön mit gondol? Szavazzon! : ByeAlex a palackokhoz rögzített kupakokról: Az általuk okozott idegbaj egyre nagyobb teret ölt majd stroke formájában