A bútorok ára emelkedett, de van megoldás

Bár 2022 óta jelentősen emelkedtek a bútorok árai Magyarországon, a használtcikk-üzletekben továbbra is kedvező áron lehet hozzájutni.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az étkezőasztalok ára közel 28,5 százalékkal, a konyhaszekrényeké 18,1 százalékkal, az ülőgarnitúráké pedig 14,7 százalékkal nőtt az elmúlt két évben. Azonban a MOHU Budapest Zrt., az egykori FKF utódja, külön üzleteket működtet a használtcikkeknek, ahol a lakosság díjmentesen adhatja le még használható tárgyaikat.

A vállalat csupán tárolási díjat számít fel, így például könyvek és kisebb konyhai cikkek 100 forintért, székek és kisebb bútorok 1000 forintért, nagyobb bútorok, mint ágyak és szekrények 5000-7000 forintért, míg a franciaágyak és ülőgarnitúrák 10 ezer forintért vihetők el.

A fővárosi kukáscég két helyszínen is kínálja ezeket a szolgáltatásokat: az egyik a XV. kerületben, a Károlyi Sándor utcában, a másik pedig a XVIII. kerületben, a Besence utcában található. A lakosság lakcímkártya bemutatásával díjmentesen viheti be a használható állapotban lévő tárgyakat, mint például babafelszerelést, játékokat, sporteszközöket, bútorokat, könyveket, konyhafelszerelést és lakberendezési tárgyakat. Azonban fontos megjegyezni, hogy hálózati árammal működő eszközök leadására nincs lehetőség.

: Pénzcentrum