Baltával támadtak egy férfira Pápán

A pápai rendőröknek egy családi konfliktus miatt kellett közbelépniük, amely során baltával támadtak egy férfira. A police.hu beszámolója szerint a konfliktus 2021. április 10-én délelőtt történt, amikor a sértett egy ismerősével érkezett egy családi házhoz, hogy tisztázzanak egy vitát. Két férfi támadt rájuk, megpróbálták kirángatni őket az autóból, és többször megütötték.

A sofőr megpróbált elmenekülni, de csak egy közeli udvarig jutott, ahol a támadók tovább rongálták a járművet és fenyegetőztek. A rendőrség adatgyűjtés során azonosította a támadókat, egy 31 és egy 22 éves helyi lakost. Őket elfogták, előállították, és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A rendőrség hatékonyságát más esetek is bizonyítják. Legutóbb egy eltűnt 13 éves finn fiú esetében is gyorsan és sikeresen jártak el. A gyermek vasárnap este tűnt el Geresdlakról, és a rendőrségre hétfő délelőtt érkezett bejelentés az eltűnéséről. A hatóságok jelentős erőkkel, több mint száz fővel, önkéntes tűzoltók, polgárőrök, önkéntes kutyás egyesületek és a település lakosságának bevonásával, kutyákkal és drónokkal is keresték a nagy hőségben a fiút. Az összefogásnak köszönhetően tíz órán belül megtalálták a kisfiút egy elhagyatott házban. A rendőrség köszönetét fejezi ki a kutatásban részt vevők számára a kitartó és eredményes munkáért.