Az ördög Pradát visel folytatása érkezik

Csaknem tizennyolc évvel a David Frankel által rendezett blockbuster bemutatása után kiderült, hogy készül Az ördög Pradát visel című film folytatása, amelyben az eredeti szereplőgárda több tagja is visszatér.

A Disney által gyártott új részben ismét megjelennek Meryl Streep, Anne Hathaway és Emily Blunt karakterei, akik a divat világában folytatott küzdelmüket élik meg. A történet Miranda Priestly és Emily Charlton közötti rivalizálásra fókuszál, miközben a magazinipar jelentős változásainak kell megfelelniük.

A 2006-os sikerfilm folytatásában Meryl Streep Miranda Priestly, a Runway Magazine hatalmas befolyással rendelkező főszerkesztőjének szerepében tér vissza, Anne Hathaway és Emily Blunt pedig az ő asszisztenseiként láthatók majd újra. A Variety információi szerint a film további szereplői között ott volt Stanley Tucci, Simon Baker és Gisele Bündchen is. Az eredeti film forgatókönyvírója, Aline Brosh McKenna (Crazy Ex-Girlfriend, Nálad vagy nálam?) tárgyalásokat folytat, hogy visszatérjen és megírja a következő fejezetet, és a People magazin szerint már dolgozik is az új történeten.

Az Oscar-díjas Wendy Finerman ismét producerként vesz részt a következő etapban, és a People magazin beszámolója szerint a Fox égisze alatt készült eredeti alkotást vászonra varázsló rendező, David Frankel is tárgyalásokat folytat a visszatérésről. Egyelőre nem ismert, hogy az eredeti szereplőgárda mely tagjai térnek még vissza, de a történet főként Priestlyra koncentrál, aki a hagyományos magazinkiadás hanyatlása közepette igyekszik karrierjét irányítani, és konfliktusba kerül Blunt karakterével, aki mára egy luxuscég vezetőjévé vált, rendelkezésére álló reklámdollárokkal, amelyekre Priestlynek szüksége van.

Az eredeti film, mely Lauren Weisberger 2003-as regényén alapul, óriási kasszasikert ért el, világszerte 326,7 millió dolláros bevételt generálva, ami körülbelül 119 milliárd 98 millió forintnak felel meg. Meryl Streep alakítását Golden Globe-díjjal és Oscar-jelöléssel is honorálták, a film jelmeztervezőjét, Patricia Fieldet pedig Oscar-díjra jelölték. Weisberger a könyvben, majd a filmben is feldolgozott élményeit személyesen gyűjtötte be, korábban az amerikai Vogue szerkesztőjének, Anna Wintournak a személyi asszisztenseként dolgozott.

Az ikonikus Streep-Hathaway-Blunt hármas nem rejti véka alá, mennyire szerettek együtt dolgozni. Legutóbb a februári SAG-díjátadón álltak együtt a színpadra, ami a rajongók számára különleges pillanatot jelentett. Mindkét színésznő korábban elmondta, hogy noha nem lennének ellenükre újból magukra ölteni egykori szerepeiket, erre nem látnak túl sok esélyt. Továbbá Blunt aggodalmát is kifejezte, hogy egy lehetséges folytatás – ahogy sok esetben szokott történni – akár az eredeti alkotás hagyatékán is csorbíthat.

Szinte remélem, hogy nem történik meg, mert azt látom, hogy néha a folytatás során felhígul az különlegesség amit az eredeti alkotás magában hordoz

– idézi a People magazin a színésznőt.