Wizz Air döntése: Bezárja debreceni bázisát

A Wizz Air bejelentette, hogy bezárja a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren lévő bázisát, és az ott állomásozó Airbus A321neo repülőgépét Budapestre helyezi át 2024. október 27-én, a nyári menetrendet ez nem befolyásolja.

A légitársaság tájékoztatása szerint az utasok továbbra is élvezhetik a debreceni járatokat Burgaszba, Lárnakába, Londonba és Rómába. A Wizz Air hangsúlyozza, hogy továbbra is elkötelezett a magyar piac fejlesztése mellett, és a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren történő konszolidáció révén kívánja növelni a forgalmat és a járatok számát hosszú távon. Az Airbus A321neo, amely a legmodernebb technológiákkal van felszerelve, Magyarországon marad, és segíti a légitársaságot abban, hogy az utasokat több mint 30 ország közel 70 úti céljára repítse.

A Wizz Air minden érintett munkatársának alternatív álláslehetőségeket kínál magyarországi és nemzetközi bázisain, így biztosítva a munkahelyek megőrzését és a fejlődési lehetőségeket. Az érintett utasokat a légitársaság hamarosan e-mailben fogja értesíteni, és azoknak, akik közvetítőn vagy online utazási irodán keresztül foglaltak, azt javasolja, hogy érdeklődjenek a legfrissebb információkért.

A Debreceni Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaság sajnálatát fejezte ki a Wizz Air döntése miatt, de ígéretet tett arra, hogy a dinamikus forgalomnövekedés fenntartása érdekében más légitársaságokkal együttműködve új úti célokat, például Tel-Avivot, Eindhoven-t és továbbiakat indítanak 2025 nyarától.