A MÁV bekapcsolódik a spliti Ultra Europe fesztivál forgalmába

A MÁV előrejelzései szerint jelentős utasforgalom várható a július 12-14. között megrendezésre kerülő spliti Ultra Europe 2024 fesztivál idején, amelyre Magyarországról is sokan utaznak majd. A vasúttársaság a legfrekventáltabb vonatokon plusz kocsikat állít üzembe, hogy megkönnyítse az utazóközönség eljutását a rendezvényre.

A MÁV közleményében hangsúlyozza, hogy fontos a menet- és helyjegyek elővételben történő megváltása. Kiemelték, hogy csütörtökön teltházas különvonat is indul Splitbe, ahol az utasokat vízzel is ellátják az induláskor. A fesztivál után vasárnap este közvetlen vonat indul vissza Budapestre.

A vasúttársaság arra is felhívja a figyelmet, hogy az Agram, Citadella és Dráva nemzetközi járatokon is nagy utasszámra lehet számítani, amelyek közül több már most teltházas járatként közlekedik. A belföldi utasoknak a MÁV azt javasolja, hogy ebben az időszakban Zalaegerszeg és Szombathely felé a Bakony és Göcsej, a Balaton felé a Balaton és Tópart, valamint Graz felé a Mura InterCity járatokat válasszák.