Idős asszonyt rabolt ki egy ismételt elkövető Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki erőszakosan elvette egy 84 éves nő táskáját Jánoshalmán. Az elkövető, aki korábban már többszörösen büntetett volt, most ismét bíróság elé kerül.

A vádlott férfi 2021. február 18-án a kora esti órákban követte az idős asszonyt, majd amikor az a háza előtt megállt, hogy kinyissa az ajtót, hirtelen meglökte. Az asszony elesett, táskáját elejtette, amit a férfi gyorsan felkapott és elmenekült a helyszínről. A táskában lévő háromezer forint készpénzt és az ötezer forint értékű mobiltelefont a vádlott magához vette, a táskát pedig egy beépítetlen területen eldobta.

A rendőrség gyorsan, mindössze két nap alatt azonosította és elfogta a férfit. A vádlott korábban már többször elítélték rablásért, így most erőszakos többszörös visszaesőként kell számolnia a jogi következményekkel.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását kezdeményezte, tekintettel arra, hogy a bűncselekményt egy idős koránál fogva védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére követte el. A rablás áldozata az eset következtében részben kárpótolva lett, mivel a táskát és annak egy részét később megtalálták.