Hétfői friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. július 8., hétfő: Másodfokú hőségriasztás több vármegyében, újraszámolás a főpolgármester-választáson, és fontos nemzetközi események.

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki több vármegyére a hőség miatt. Orbán Viktor Kínába utazott, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt. A Kúria döntése értelmében újra kell számolni a főpolgármester-választáson leadott összes érvényes szavazatot. Fordulat történt Kalocsán, ahol a fideszes polgármestert legyőzték. Újabb videó került elő az Árpád hídi tragédiáról. Franciaországban sokkoló eredmény született a választáson, amit többen "őrületnek" neveztek. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök három alapelvet jelentett be a túsztárgyalások folytatásához. A brit védelmi miniszter bejelentette az új katonai segélycsomagot Ukrajnának. Babos Tímea és társa nyert egy hányatott meccset Wimbledonban. A Bayern München a Premier League egy középcsapatától igazolt játékost. Visszavonul a Ferencvárosi TC egyik játékosa, aki a klub történetének egyik legnagyobb öngólját szerző focista.

Közlekedési információk Budapestre vonatkozóan:

A Szilágyi Erzsébet fasorban baleset történt, ami befolyásolhatja a közlekedést. Az M5-ös autópálya fővárosi szakaszán közműjavítás miatt szakaszosan lezárják a belső sávot mindkét irányban. A Dózsa György úton kertészek munkája miatt naponta 7 és 15 óra között útszűkület várható. A 38-as és 138-as autóbuszok, valamint a 238-as autóbusz megnövekedett menetidővel közlekednek a Hárosi Csárda és a Tejút utca között.

Mai időjárás és egyéb hasznos információk:

A mai napra napos időt jósolnak, a hőmérséklet 30 és 37 fok között alakulhat. Ma Ellák ünneplik a névnapjukat. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 392,69, USD 362,66, CHF 403,67, GBP 463,48. Lázár János nagy terve az építőanyag-iparban egyelőre megbukott.