Az ég üressége után újra káosz a repülőtereken

Szívszaggató volt szemtanúja lenni a Covid-járvány csúcsának, amikor a turizmus és a tömegközlekedés összeomlott, az égbolt kiürült, és hónapokig nem hallatszott repülőgépek zaja. A légi folyosók elhagyatottan árválkodtak, és sokan azt hitték, hogy a légi közlekedési ágazatnak végleg vége szakadt.

A járvány utáni időszakban gyakran hallani, hogy az emberek átértékelik az életüket, azonban úgy tűnik, hogy ez a légi közlekedésre nem igazán érvényes. Az utóbbi időben tapasztalható repülőtéri káosz hullámok azt a benyomást keltik az utasokban, hogy éppen azok a légitársaságok, amelyekért korábban szurkoltak és amelyek megmentéséért áldozatokat hoztak, most az ő utazásaikat és családi vakációikat veszélyeztetik egyfajta orosz rulett játékával. Meglepő, hogy a legprecízebbnek és legfejlettebbnek tartott repülőjáratok világa ismét összeomlik, mint egy kártyavár.

Nehéz megérteni a földön rekedt emberek számára, hogy a számítógépek és GPS-ek által vezérelt világban miért nem képesek az utazásokat optimális szinten tartani. A családok által megélt nehézségek az utazók tudatos elfordulását eredményezhetik a légi közlekedéstől. Ha az emberek úgy ítélik meg, hogy a belföldi turizmus kisebb kockázattal jár, jobban tervezhető és kifizetődőbb, mint a magasban száguldó, de teljesen kiszámíthatatlan first class utazások, akkor ez komoly következményekkel járhat a légi közlekedési ágazat számára.