Michael Schumacher családját zsaroló férfi letartóztatása

Biztonsági szakértőként több évig dolgozott Michael Schumacher családjának a férfi, akit most a legendás autóversenyző családjának zsarolásával vádolnak.

A 2013-ban síbalesetben megsérült Michael Schumacher családját egy olyan férfi zsarolta, aki korábban a család alkalmazásában állt, és magánfotók digitalizálásával bízták meg. A Bild szerint a 52 éves Markus F. nevű férfi, aki észak-rajna-vesztfáliai Wülfrathból származik, a család bizalmába férkőzött, majd a birtokába került képekkel próbált pénzt kiszedni tőlük.

Az ügyészség csütörtökön tartóztatta le a fő elkövetőt, aki mintegy négy évvel ezelőtt került a Schumacher család alkalmazásába biztonsági szakértőként. Korábban már beszámoltunk arról, hogy a zsarolással vádolt két észak-rajna-vesztfáliai férfit, júniusban helyezték előzetes letartóztatásba.

Markus F. a család bizalmába férkőzött, majd felhasználta a fotókat, amelyek között valószínűleg olyanok is voltak, amelyek Schumachert a súlyos síbalesetét követő években ábrázolták. A férfi eladósodott tanácsadó cégével, elveszítette hitelképességét, és valószínűleg a család kárára elkövetett bűncselekménnyel próbált helyzetén javítani. A lap szerint a 15 millió eurós zsarolási kísérletet egy wuppertali kidobóra bízta, aki egy milliós nagyságrendű jutalékért vállalta a feladatot.

A zsarolási kísérlet leleplezése után először Daniel L. feleségét is letartóztatták, de kiderült, hogy nincs köze az ügyhöz, így szabadon engedték. Markus F. azonban hallgat az esetről ügyvédje tanácsára. A férfiakat zsarolási kísérlettel vádolják, és ha elítélik őket, akár öt év börtönbüntetésre is számíthatnak. A nyomozás továbbra is folyamatban van.