BYD terjeszkedése Thaiföldön

A BYD, Kína egyik vezető autógyártója, 20%-os részesedést szerzett a thaiföldi Rever Automotive-ban, amely jelentős lépés a cég délkelet-ázsiai piaci terjeszkedésében.

A sencseni székhelyű vállalat nemrégiben nyitotta meg első délkelet-ázsiai gyárát Thaiföldön, amely 490 millió dolláros beruházással jött létre és évente 150 ezer jármű előállítására lesz képes. A gyárban körülbelül 10 ezer munkavállalót terveznek foglalkoztatni.

A Rever Automotive, amely több mint 100 bemutatóteremmel büszkélkedhet Thaiföldön, már 2022-ben elkezdte a BYD járművek értékesítését. Thaiföld, amelyet hosszú ideje ismernek regionális autóösszeszerelő és -export központként, és ahol a piacot főként japán autógyártók uralják, most új kihívóval néz szembe a BYD megjelenésével.

A Counterpoint piackutató cég adatai szerint a BYD 2024 első negyedévében már 46%-os részesedéssel bírt a thaiföldi elektromos járművek piacán. Ez az üzleti lépés különösen figyelemre méltó, tekintettel arra, hogy a Rever Automotive jelenleg egy kormányzati vizsgálat tárgya, amelyet az indított, hogy néhány vásárló túl magas árat fizetett az autójáért az árengedmények bevezetése előtt.