A luxus és az eper: Wimbledon különlegességei

A wimbledoni tenisztorna nem csak a sport miatt híres, hanem különleges gasztronómiai élményeket is kínál a nézőknek, mint például a friss eper tejszínhabbal, amelynek ára 2010 óta változatlan.

A hétfőn kezdődött wimbledoni tenisztorna alatt a nézők nem csak a játékot élvezhetik, hanem a gasztronómiai élvezeteket is. A londoni Mayfair negyedében korábban bezárt luxusétterem, a Le Gavroche ideiglenesen újra megnyitja kapuit a torna két hetére. Az exkluzív jeggyel rendelkező vendégek márkás pezsgőt kortyolgathatnak és a Le Gavroche séfjei által összeállított különleges menüből válogathatnak, miközben a centerpályán zajló mérkőzéseket követhetik.

A torna hagyományos csemegéje az 1877-es kezdetek óta a kenti grófságban hajnalban szedett friss eper tejszínhabbal. A dobozban tíz darab eper található, amelyek idén a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően nagyobbak, mint általában. Az eper ára 2010 óta változatlan, 2,5 font, és a két hét alatt több mint 200 ezer adag fogy belőle.

A Le Gavroche kínálata és a centerpályára szóló belépő egy napra fejenként 2765 fontba kerül, míg az utolsó napon, a férfi egyes döntőjére szóló jegyért már legalább 6400 fontot kell fizetni. Mindkét típusú prémium belépő márciusban, a szokásosnál egy hónappal korábban elkelt. A Financial Times értékelése szerint ez azt mutatja, hogy a gazdagok készek pénzt áldozni az élményekre, és átveszik a vállalati szponzorok helyét.

A wimbledoni torna tavalyi bevétele 380 millió font volt, az üzemi nyereség pedig 53 millió font. Ez lehetővé tette, hogy az idei pénzdíjat 12 százalékkal, 50 millió fontra emeljék.