Swiftkirchen: Taylor Swift koncertje miatt átnevezett német város

A németországi Gelsenkirchen várost ideiglenesen Swiftkirchenre keresztelték át, hogy tisztelegjenek Taylor Swift énekesnő előtt, aki három koncertet ad a városban.

Ha a következő néhány hétben hivatalosan szeretnénk hivatkozni a németországi Gelsenkirchen városra, akkor Swiftkirchen néven kell rá utalnunk, mivel Taylor Swift koncertjei alkalmából ideiglenesen megváltoztatták a város nevét. Az énekesnő július 17. és 19. között három alkalommal lép fel a Veltins-Arenában, ahol koncertenként hetvenezer nézőt várnak.

A névváltoztatás ötletét egy rajongó, Aleshanee Westhoff vetette fel, aki annyira elkötelezett volt, hogy először petíciót indított, majd a polgármesternőhöz fordult az ötlettel, aki jóváhagyta azt. A városban több helyen is lecserélték a várostáblákat, hogy azokon már a Swiftkirchen név szerepeljen. A város szóvivője, Markus Schwardtmann a dpa-nak elmondta, hogy nemcsak a névváltoztatással, hanem további meglepetésekkel is készülnek az énekesnő és rajongói számára: Taylor Swift csillagot kapott a helyi Hírességek sétányán, és egy Taylor Swift-villamos is közlekedik a városban.