Az ismeretlen noplace alkalmazás vezeti az App Store népszerűségi listáját

Meglepő fordulattal egy eddig kevésbé ismert közösségi média alkalmazás, a noplace került az Apple App Store népszerűségi listájának élére, megelőzve olyan népszerű alkalmazásokat, mint a Temu, a Threads és a TikTok. A TechCrunch szerint az alkalmazás különösen a Z-generációt célozza meg azzal, hogy színes és könnyen testreszabható profilokat kínál felhasználóinak, ahol megoszthatják kapcsolati státuszukat, zenei, film-, könyvpreferenciáikat vagy éppen aktuális tevékenységeiket.

A noplace alkalmazás a MySpace korát idéző színes profilokkal próbálja visszahozni az internet korábbi sokszínűségét, amely a Islands XYZ alapítója és vezérigazgatója, Tiffany Zhong szerint mára kissé egysíkúvá és unalmassá vált. Az alkalmazás egyik különlegessége, hogy a "csillagok" funkció segítségével érdeklődési köröket jelölhetünk meg, amelyeken keresztül kapcsolatba léphetünk hasonló érdeklődésű felhasználókkal.

Jelenleg a noplace-en csak szöveges tartalmak közzététele lehetséges, fotók és videók megosztását az alkalmazás nem támogatja. Az ajánlások és a moderálás terén az alkalmazás mesterséges intelligenciát alkalmaz, amely különös figyelmet fordít a kiskorú felhasználókra.