Uruguay továbbjutott, az USA kiesett a Copa Américán

A házigazda Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja nem jutott tovább a Copa América csoportköréből, miután 1–0-ra vereséget szenvedett Uruguaytól a csoportkör utolsó fordulójában.

A Kansas Cityben megrendezett mérkőzésen Mathias Olivera, a Napoli hátvédje szerezte az egyetlen gólt a 66. percben, ezzel Uruguay csapata százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a C csoportot. A második helyezett, a Bolíviát 3–1-re legyőző Panama szintén továbbjutott a csoportból. Uruguay ezzel a győzelemmel a hatodik meccsét nyerte meg sorozatban, míg Panama ötödször diadalmaskodott Bolívia ellen. Panama második alkalommal vesz részt a Copa Americán, az előző részvétel során, 2016-ban nem sikerült bejutniuk a negyeddöntőbe.

A találkozó után az amerikai csapat legnagyobb sztárja, Christian Pulisic nyilvánvaló nemtetszését fejezte ki a játékvezetőkkel szemben, és felhívta őket, hogy ünnepeljenek az uruguayiakkal, jelezve, hogy szerinte a bírók elfogultak voltak a mérkőzés során.

Copa América csoportkörének végeredménye a C csoportban:

  • Panama–Bolívia: 3–1 (1–0)
  • Uruguay–Egyesült Államok: 1–0 (0–0)

A csoport végeredménye: 1. helyen Uruguay 9 ponttal, 2. helyen Panama 6 ponttal, míg az Egyesült Államok 3 ponttal a harmadik, Bolívia pedig pont nélkül a csoport utolsó helyén végzett. A negyeddöntőbe a csoportok első két helyezettje jutott tovább.