Australian Openen döntős, amerikai rivális vár Gálfi Dalmára Wimbledonban

A 11. kiemelt amerikai Danielle Collins lesz Gálfi Dalma következő ellenfele a wimbledoni teniszbajnokság második fordulójában.

A világranglistán 127. helyen álló magyar játékos a selejtezőből került fel a főtáblára, majd az első körben két sima szettben győzte le az egyiptomi Majar Serifet. Collins, aki a 2022-es Australian Openen döntőt játszott, és a dán Clara Tauson elleni mérkőzése sötétedés miatt félbeszakadt, szerdán két szettben biztosította be a továbbjutást. Gálfi és Collins eddig egyszer találkozott egymással, a tavalyi Indian Wells-i tornán, ahol a magyar teniszező két 6:4-es szettben diadalmaskodott. A két játékos csütörtökön, a 3-as pálya harmadik mérkőzéseként lép pályára, a kezdés körülbelül 16 órakor várható.

További érdekes eredmények a Wimbledonból

A férfiaknál az első fordulóban többek között Hacsanov és Tabilo is továbbjutott, míg a második körben Alcaraz, Medvegyev és Fognini is győztesen került ki a párharcokból. A női mezőnyben Collins mellett Haddad Maia és Krejciková is a 64 közé jutott, míg a második fordulóban Gauff könnyedén, két szettben győzte le ellenfelét.