A Tour de France drámai pillanata: Zingle hősiesen átugrotta a bukott Pedersent

A Tour de France szerdai szakaszának kaotikus befutójában Axel Zingle lenyűgöző reakcióidejével kerülte el a súlyosabb balesetet, amikor 60 km/h sebességgel átugratta a földön fekvő Mads Pedersent.

A verseny ötödik napján, amely Mark Cavendish történelmi rekordjáról is híres lett, egy váratlan esemény történt a befutó közelében. Pedersen, aki szintén győzelemre törött, a cél előtt száz méterrel először a kordonnak ütközött, majd elesett. Zingle, aki a Cofidis csapat színeiben Bryan Coquardnak készítette elő a hajrát, nem tudott kitérni, így döntött úgy, hogy átugrik a dán versenyzőt. "Nagyon gyorsan történt minden. Már befejeztem a munkámat Bryanért, és éppen kihúzódtam, amikor megláttam a bukást. Túl gyorsan haladtam ahhoz, hogy fékezni tudjak, és nem akartam magam is elesni. A kezeim készen álltak, megpróbáltam és sikerült átugrani. Úgy éreztem, hogy megérintettem Pedersent, de remélem, nem okoztam neki sérülést" – mesélte Zingle a baleset után. Ha nem ugrik át, valószínűleg súlyosabb sérülést okozhatott volna.

Pedersen a bukás során erősen az aszfalthoz csapódott, és bár válla és háta fájdalmat okozott neki, a Lidl-Trek csapat jelentése szerint szerencsére nem szenvedett töréseket. Hogy képes lesz-e folytatni a versenyt, azt a hatodik szakasz előtt, csütörtök délelőtt fogják eldönteni.