Törökország–Ausztria 2-1 – ÉLŐ

Azután, hogy a hollandok sima 3-0-s győzelemmel továbbjutottak, már csupán egy hely kiadó az Eb negyeddöntőjében, amelyre Törökország és Ausztria pályázik. Kövesse velünk a meccset percről percre!

A holland csapat sikeres továbbjutása után a Törökország és Ausztria közötti mérkőzés döntötte el, hogy ki lesz az utolsó negyeddöntős a labdarúgó Európa-bajnokságon. A mérkőzés izgalmasnak ígérkezett, és nem okozott csalódást: a törökök hősiesen harcolva 2-1-re győztek az osztrákok ellen, így ők jutottak tovább a negyeddöntőbe, ahol a hollandokkal találkoznak.

A törökök már az első percben megszerezték a vezetést Demiral találatával, aki egy szöglet utáni kavarodásból négy méterről a léc alá vágta a labdát (0-1). Az osztrákok többször is közel álltak az egyenlítéshez, de a török védelem és Mert kapus remekül tartotta magát, az utóbbi a hosszabbítás utolsó percében a torna egyik legnagyobb védésével hárította Baumgartner fejesét.

A második félidőben a törökök tovább növelték előnyüket, Demiral a 59. percben egy újabb szöglet után fejelt a kapuba (0-2). Ausztria nem adta fel, és Gregoritsch a 66. percben szépített (1-2), de a török csapat végül kiharcolta a győzelmet és a továbbjutást.

A mérkőzés élő közvetítését folyamatosan frissítettük, hogy ne maradjon le semmiről. A török csapat így csatlakozik a hollandokhoz a negyeddöntőben, Ausztria pedig búcsúzik a tornától.

A törökök a hatékony támadójáték mellett leginkább a betonbiztos védelemnek köszönhetően jutottak tovább. Demiral-duplájával vetett véget az osztrák tündérmesének. A két csapat játékstílusa és eddig az Eb-n mutatott formája alapján lehetett sejteni, hogy az utolsó nyolcaddöntő nem lesz eseménytelen – és ez már egy perc alatt beigazolódott. Az osztrákokat a gól megfogta, nem tudták a rájuk jellemző lendületes futballt játszani, míg a törökök Vincenzo Montella olasz kapitány vezetésével stabilan és fegyelmezetten védekeztek, és az ellentámadásokban is veszélyesek voltak, főleg Arda Güler megmozdulásaiban.

Az özönvízszerű lipcsei esőben nyomott Ausztria, sorra küldte be a labdákat a két szélről, ám a törökök jól védték a kapujuk előterét, Demiral itt is nagy munkát végzett. A meccs lüktető volt és a hajrá is izgalmasan alakult, Yilmaz kétszer is kilépett, de nagy helyzetben nem tudta mattolni a kapust. A másik oldalon a törökök tíz emberrel bekkeltek, ám Baumgartner háromszor is közel járt az egyenlítéshez, kétszer azonban fölé bólintott, az utolsó percben pedig Mert Günok óriási bravúrral védte közeli fejesét. Az utolsó osztrák szöglethez Pentz is feljött, de a törökök felszabadítottak, és megtartották előnyüket, és 2-1-re nyertek.

Az Eb eddigi meglepetéscsapata búcsúzott, a törökök pedig a legfontosabb pillanatban mutatták meg, hogy ha kell, tudnak stabilan védekezni. A negyeddöntőben Hollandia következik, és akkor már Calhanoglu is visszatérhet eltiltása után.