Árpád hídi tragédia: B. Roland kálváriája és bűnügyi előzményei

A Blikk információi szerint az Árpád hídi tragédiát okozó B. Roland korábban is erőszakos cselekedeteket követett el. A Balatonon üzemeltetett büféjében kábítószer hatása alatt állítólag alkalmazottait is zaklatta.

A 43 éves férfi, B. Roland, aki az Árpád hídi tragédiát okozta, már korábban is feltűnt a rendőrség látókörébe. A Blikk szerint múlt pénteken a Balatonon lévő büféjében botrányos jeleneteket rendezett, amelyek végül borzalmas véget értek, két ártatlan ember halálával. A tragikus baleset két vétlen áldozata, Sz. Mónika és B. Ervin egy fiatal jegyespár volt, akik éppen munkából tartottak hazafelé, amikor beléjük rohant az elrabolt taxival a forgalommal szemben száguldó B. Roland.

A helyszínen a büfé alkalmazottai megtörten pakolták össze a belső helységet, és egy "Bizonytalan ideig zárva vagyunk. Megértésüket köszönjük" feliratot tűztek ki az ajtóra. A kollégák nyilatkozni nem kívántak B. Rolandról.

Az interneten talált álláshirdetésben B. Roland pultos munkakörbe hirdetett felvételt, amelyre kevés reakció érkezett. Az álláshirdetéshez fűzött hozzászólások kábítószer-használatra és korábbi alkalmazottak zaklatására utalnak.

Egy helyi forrás a Blikknek elmondta, hogy B. Roland a nyári szezonra tért haza, hogy üzemeltessen egy büfét a Balatonon. Kábítószer hiányában állítólag villával kergette el az egyik pultos lányt, a másikat pedig meg akarta erőszakolni. Emiatt egy konyhás kollégával is összeveszett. A közelmúltban azonban a drogproblémái és az azzal kapcsolatos viselkedése miatt több alkalmazott is távozott onnan.

A férfi állítólag szintetikus, "gyorsító" hatású drogot fogyasztott előszeretettel, és tervei szerint szeptemberben vissza is ment volna külföldre. Magyarországon a büfé tetőterében kialakított lakásban élt. A Blikk szerint, amikor „elindult, hogy szerezzen magának új pultoslányokat, a kocsiját összetörte. Aztán a barátja intézett neki egy bérautót, amivel felment a fővárosba”.

A tragikus események szerdán folytatódtak, amikor a III. kerületben a rendőrség előállította a kábítószer fogyasztását beismerő B. Rolandot. Délután kiengedték, este pedig ellopott egy taxit, amivel az Árpád hídon összeütközött két kocsival, és ebben a balesetben egy fiatal pár is életét vesztette. Mónika ismert mesemondó volt, gyakran tartott felolvasásokat felnőtteknek és gyerekeknek is, Ervin pedig egy magyar fiatalokért létrehozott szervezetben dolgozott a II. kerületben.

A Blikk korábban a férfi húgát is megszólaltatta, aki azt állította, hogy Roland nagyon szerette a családját, bár saját családja nem volt, csak a testvérei voltak neki. A lapnak azt a felvetését, hogy a balesetet megelőzően drog miatt állították elő a férfit, a húga nem akarta kommentálni addig, amíg a nyomozás folyamatban van.

A tragikus balesetben érintett volt még egy másik autó és annak utasai is, akik megsérültek. Őket kórházba szállították, kettejüket súlyos állapotban.