Vincenzo Montella büszke a török válogatott szellemére

Vincenzo Montella, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya büszke a csapat szellemére, amelyet az Ausztria elleni nyolcaddöntőben mutattak be a németországi kontinenstornán. Montella különösen azt értékeli, hogy a török szív megmutatkozott a pályán, ami számára mint edző, felemelő érzés.

A kapitány elégedettségét fejezte ki a válogatott szellemiségével kapcsolatban, amely hozzájárult az osztrák csapat legyőzéséhez az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Montella szerint ez a győzelem segített eltörölni egy "borzalmas foltot" a pályafutásáról, amelyet korábban Ausztria okozott, amikor egy felkészülési mérkőzésen 6–1-re kikaptak Bécsben.

Montella a revansot is szem előtt tartotta az Ausztria elleni mérkőzésen, és bár hangsúlyozta, hogy az ilyen érzelmek nem uralkodhatnak el egy edzőn, elismerte, hogy a szakmai büszkeségét akarta megmenteni.

A 66 éves szakember, Ralf Rangnick, az Ausztria–Törökország mérkőzés után az UEFA oldalán értékelt, és elmondta, hogy csapata nem mutatta meg azt az arcát, amit korábban már láthattunk tőlük. Rangnick szerint ha a meccset hosszabbításra tudták volna menteni, akkor megnyerhették volna, de a török kapus, akit Gordon Banks legendás védéséhez hasonlítottak, bravúrja ellenére sem sikerült az egyenlítés.

A negyeddöntők programja a következő:

  • július 5., péntek, 18 óra, Stuttgart: Spanyolország–Németország
  • július 5., péntek, 21 óra, Hamburg: Portugália–Franciaország
  • július 6., szombat, 18 óra, Düsseldorf: Anglia–Svájc
  • július 6., szombat, 21 óra, Berlin: Hollandia–Törökország.

Az Index Európa-bajnoki melléklete minden információt tartalmaz a tornáról, beleértve a menetrendet, csoportok állását, játékoskereteket, csapatleírásokat és helyszíneket. A helyszíni tudósítók exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból.

A spanyol válogatott 16 éves sztárja, Lamine Yamal, aki a torna egyetlen kiskorú játékosa, nem beszélhet négyszemközt Luis de la Fuente szövetségi kapitánnyal, és egyedül interjút sem adhat a hatályos spanyol és német törvények értelmében. A Barcelona tehetségének szülői engedélyre volt szüksége ahhoz, hogy gondviselői kíséret nélkül utazhasson a kontinensviadalra. A csatár a válogatott szóvivője, Nuria Martínez társaságában ad interjút, és a mérkőzések utáni "vegyes zónában" sem egyedül sétálgat, hanem Rafa Zapatero, az RFEF kommunikációs tagja kíséri.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!