Hollandia magabiztos győzelmet aratott Románia felett

Hollandia könnyedén legyőzte Romániát az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, ahol Gakpo és Malen góljaival 3-0-ra diadalmaskodtak.

A mérkőzés elején Románia agresszív letámadással kezdett és rövid ideig veszélyesen futballozott, de Hollandia hamar átvette az irányítást. Gakpo a 20. percben szerezte meg a vezetést a hollandoknak, majd a románok is megpróbálkoztak egy gól kísérlettel. Man tekerése kevéssel kerülte el a kaput, és a félidő végén Dragus lövése után Verbruggennek is védenie kellett. A holland csapat jelentős fölényben volt, különösen a sarokrúgások terén, ahol a szünetig 10-et végeztek el, ami 1980 óta a legtöbb egy félidőben.

A második félidőben tovább folytatódott a holland dominancia, több gólszerzési lehetőséget is kihagyva. Gakpo egy érvénytelenített gólt követően asszisztált Malennek a második gólhoz a 83. percben, majd Malen a hosszabbításban ismét betalált, ezzel véglegesítve a 3-0-s holland győzelmet. Gakpo remek teljesítményével holtversenyben vezeti a góllövőlistát az Eb-n.

A holland csapat ezzel a győzelemmel csoportelsőként jutott tovább, míg Románia, amely 2000 óta először került be a nyolcaddöntőbe, egyszer sem találta el a kaput a mérkőzés során. Hollandia a negyeddöntőben a török-osztrák párharc továbbjutójával, azaz Ausztria vagy Törökország ellen lép majd pályára szombaton, és a csapat jelentős fejlődést mutatva erős versenyzőnek számít a bajnokságban. Románia kiesése azt is jelenti, hogy az E csoport mindhárom továbbjutója elbúcsúzott, hiszen korábban a belgák és a szlovákok is kiestek.