Magyar válogatott kézilabdázókkal erősítene a Veszprém

A Veszprém férfi kézilabdacsapata magyar válogatott játékosokkal, köztük Ilics Zoránnal és Fazekas Gergővel szeretne erősíteni a közeljövőben.

A Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Bartha Csaba és Nagy László sportigazgató egyaránt hangsúlyozták, hogy a jövőben szeretnék a csapatot magyar játékosokkal megerősíteni. Nagy László elmondta, hogy Ilic Zorant már idén nyáron szerették volna visszahozni, de a német HSV Hamburg nem volt hajlandó tárgyalni az eladásáról, mivel a csapat megszerezte az indulási jogot a következő szezonra.

A sportigazgató hozzátette, hogy a kölcsönben lévő játékosok visszatérésére is számítanak, és reményeik szerint a kölcsönben töltött idő alatt szerzett tapasztalatok segítségével meghatározó szereplőkké válhatnak a csapatban. Fazekas Gergő mellett Lukács Péter, Palasics Kristóf és Mikler Krisztián visszatérése is várható.

Fazekas az előző idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt és lengyel bajnok, valamint kupagyőztes lett az Orlen Wisla Plockkal. Lukács a norvég élvonalban és kupában ezüstérmet szerzett az Elverummal, míg Palasics a spanyol bajnokságban negyedik helyezett lett a CB Ciudad de Logrono csapatával, amely a Spanyol Kupában a döntőig, a Király Kupában pedig az elődöntőig jutott.

A Veszprém Bajnokok Ligája keretében az elmúlt idényben csak egy magyar, Ligetvári Patrik szerepelt, de a bajnoki mérkőzéseken a klub akadémiájának kézilabdázói is rendszeresen lehetőséget kaptak. A fiatalok az NB I-ben több mint 1100 percet töltöttek a pályán, és a másodosztályban a tabella második helyén végeztek.

Nagy László sportigazgató a Vehir.hu helyi hírportálnak nyilatkozva elárulta, hogy már januárban előterjesztette az edzőváltás szükségességét az elnökség előtt, de egy meg nem nevezett személy lesöpört mindent az asztalról. Végül Xavi Pascual lett az edző, ami Nagy László és Pascual közötti remek személyes kapcsolatnak köszönhető. A sportigazgató hozzáfűzte, hogy a keret még nem végleges, jelenleg is tárgyalnak játékosokkal és menedzserekkel.