A Samsung Galaxy Ring okosgyűrűje és a horkolásfigyelés

A Samsung hamarosan bemutatja a Galaxy Ringet, egy okosgyűrűt, amely képes lesz az egészségügyi paraméterek figyelésére, beleértve a horkolást is, amennyiben a felhasználó mobilja a közelben van és töltődik.

A Samsung Galaxy Ring, amelyet a vállalat július 10-én mutathat be, egy olyan eszköz lesz, amely a Galaxy Watch okosórákhoz hasonlóan képes lesz különböző egészségügyi paraméterek mérésére. A Samsung Health alkalmazás elemzése alapján a készülék figyelni fogja a viselője pulzusszámát, bőrének hőmérsékletét, valamint a stressz-szintet és a horkolást is képes lesz érzékelni, feltéve, hogy a felhasználó mobilja a közelben van és éppen töltődik.

A pletykák szerint az okosgyűrű alvásmonitorozást, pulzusmérést, véroxigénszint-mérést és testhőmérséklet-figyelést is biztosítani fog. Azonban a Samsung Health alkalmazás forráskódjának elemzése során az Android Authority talált utalásokat ezekre a funkciókra, amelyek alapján a Galaxy Ring valóban rendelkezni fog ezekkel a képességekkel.

A GSMArena megjegyzi, hogy ezek a funkciók nem újdonságok, hiszen a modern Galaxy Watch okosórák is rendelkeznek ezekkel. Ez felveti a kérdést, hogy a rendszer mennyire lesz összehangolt, ha valaki egyszerre viseli az okosórát és az okosgyűrűt.

A Galaxy Ring ára várhatóan 300 és 350 dollár között lesz, ami nagyjából 110-130 ezer forintnak felel meg.