Személyre szabott AI avatargenerátort fejleszt a WhatsApp

A WhatsApp felhasználói hamarosan egy új generatív mesterséges intelligencia funkció segítségével készíthetnek majd személyre szabott avatarokat, amelyeket a legkülönfélébb környezetekben helyezhetnek el, az erdőtől a világűrig.

A The Verge információi szerint a WhatsApp egy olyan új AI funkció fejlesztésén dolgozik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyedi avatarokat hozzanak létre magukról, és ezeket bármilyen elképzelt környezetben használhassák. A fejlesztés alatt álló funkciót, amely a WABetaInfo által felfedezett WhatsApp Beta for Android 2.24.14.7 verzióban bukkant fel, a felhasználó által megadott képek, szöveges kérések és a Meta AI Llama modelljének kombinációjával fogják létrehozni.

A WABetaInfo által közzétett képernyőfotók alapján a felhasználók képesek lesznek "bármilyen környezetbe képzelni magukat az erdőtől a világűrig". A személyre szabott avatarok létrehozásához a felhasználóknak csupán egyszer kell lefényképezniük magukat, ezt követően a Meta AI segítségével bármilyen környezetben megjeleníthetik saját képmásukat.

A funkció használata opcionális lesz, és a felhasználóknak manuálisan kell majd engedélyezniük a WhatsApp beállításaiban. A WABetaInfo szerint a referencia képek bármikor törölhetők lesznek a Meta AI beállításain keresztül.

Jelenleg még nincs pontos információ arról, hogy mikor válik az új Imagine AI szelfi funkció általánosan elérhetővé. A WhatsApp jelenleg is a Meta AI chatbot támogatását terjeszti az amerikai felhasználók körében, és a valós idejű AI képgenerálás mellett dolgozik, így valószínűleg még várni kell a személyre szabott AI avatar funkció bevezetésére.