Venezuela és Ecuador a nyolc között a Copán

A Copa América B csoportjából Venezuela és Ecuador jutott be a legjobb nyolc közé, miután Venezuela 3–0-ra legyőzte Jamaicát, Ecuador pedig gól nélküli döntetlent ért el Mexikó ellen.

A venezuelai válogatott története során először zárta százszázalékos teljesítménnyel a csoportkört a Copa Américán, három győzelemmel kerülve a nyolc közé, ahol Kanadával mérkőznek meg. Ecuador a Mexikó elleni 0–0-s döntetlennel biztosította be a továbbjutást, és most a címvédő világbajnok Argentínával néz szembe a negyeddöntőben.

A B csoport végeredménye szerint Venezuela 9 ponttal végzett az élen, míg Ecuador 4 ponttal, jobb gólkülönbséggel lett a második Mexikó előtt, amely szintén 4 pontot gyűjtött. Jamaica a csoport utolsó helyén zárt pont nélkül.

A Copa América szabályai szerint a csoportok első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe. A további meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók és érdekességek az Indexen érhetők el, ahol a Copa América mellett az Európa-bajnokság mellékletében is számos információt találhatnak az érdeklődők.