Gálfi Dalma magabiztos győzelmet aratott Wimbledonban

Gálfi Dalma könnyedén nyert az egyiptomi Majar Serif ellen a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában, míg Udvardy Panna kiesett a versenyből.

Gálfi Dalma, aki a világranglistán jelenleg a 127. helyen áll, a selejtezőből került fel a főtáblára, ahol az első körben az egyiptomi Majar Serif volt az ellenfele. Serif, aki a ranglistán 49 hellyel előzi meg a magyar játékost, nem tudott komoly ellenállást kifejteni a találkozón. Gálfi az első szettben dominált, és miután 1:1-nél ellépett, sorozatban öt játékot nyerve, mindössze 27 perc alatt szerezte meg a szettet.

A második szettben Gálfi Dalma tovább fokozta a nyomást, gyorsan 4:0-ra elhúzva, és végül csupán három játékot veszítve zárta le a mérkőzést, amely 57 percig tartott. Ezzel a győzelemmel Gálfi egyedüliként jutott a négy magyar induló közül a legjobb 64 közé Wimbledonban.

A következő körben Gálfi Dalmának a 11. kiemelt amerikai Danielle Collins vagy a dán Clara Tauson lesz az ellenfele. Udvardy Panna viszont nem tudta megismételni Gálfi sikerét, ő a 17. kiemelt orosz Anna Kalinszkaja ellen maradt alul.

Eredmények a női egyes első fordulójából:

  • Gálfi Dalma 6:1, 6:2-re legyőzte Majar Serifet.
  • Udvardy Panna 6:3, 6:2-re kikapott Anna Kalinszkajától.