Tiszaföldvári férfi két autót is ellopott, mert az első kifogyott az üzemanyagból

Soha nem volt autója, így a vezetői engedély nélkül közlekedő tiszaföldvári férfi két autót is ellopott, miután az elsőből kifogyott az üzemanyag. Gyermekkori álma a rendőrségi fogdában ért véget, de előtte még okozott némi kárt és persze vagánykodott az utakon.

Egy 20 éves tiszaföldvári lakost gyanúsítanak a rendőrök azzal a bűncselekménnyel, ami július 4-én hajnalban történt egy mezőtúri telephelyen. A férfi egy kft. telephelyére hatolt be, ahol több autóban is ott hagyott kulcsokat talált. Egy járművet találomra kiválasztva ellopott, de nem jutott vele messzire, mivel alig volt benne üzemanyag.

Miután az első autóval nem tudott továbbhaladni, visszatért a telephelyre és egy másik gépkocsit is magával vitt. Ezzel a járművel több településen át furikázott, mígnem Túrkevén egy VÉDA-kapu jelzésére reagáló rendőri ellenőrzésbe futott bele. A rendőrök megállapították, hogy a férfi vezetői engedély nélkül vezetett.

A férfi közlekedési balesetet nem okozott, azonban a telephelyről történő távozás során három gépkocsit is megrongált. A nyomozók lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és a rongálás, valamint az engedély nélküli járművezetés miatt is bővülni fog a bűnlajstroma. A nyomozó hatóság őrizetbe vette a férfit és kezdeményezik letartóztatását.

A közlekedési incidensek sorában sajnos súlyosabb baleset is történt. Az M1-es autópályán, a 123-as Győr-Pápa csomópontnál három kamion ütközött össze, aminek következtében egy ember életét vesztette, és hárman megsérültek. A baleset miatt a sztráda ezen oldalát teljes szélességében lezárták, és a Budapest felől érkezők rendőri irányítás mellett a 123-as csomópontban le illetve vissza is tudnak térni az autópályára. Az Útinform tájékoztatása szerint a balesetet nézelődők miatt a sztráda másik oldalán is torlódik a forgalom, így mindkét irányban már több mint 5 kilométer hosszan araszolnak a járművek. A hatóságok arra kérik az autósokat, hogy lehetőség szerint válasszanak másik útvonalat.