Budapesti közlekedési káosz: maradjanak a kötött pályán!

Hatalmas fennakadások és torlódások nehezítették a közlekedést Budapesten hétfő reggel, több helyen is lezárásokra kell számítani. A Nyugati pályaudvar környékén teljesen megállt a forgalom.

Az Útinform térképe és a beérkezett jelentések szerint a főváros több pontján is akadályoztatják a közlekedést a lezárások. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) adatai alapján több helyszínen is változásokra kell felkészülniük az autósoknak. Az Üllői úton a Klinikák előtt baleset történt, a belső sávban áll a forgalom. A Budakeszi úton az Irén utca közelében félpályás lezárás van érvényben, ahol a burkolatot javítják, és jelzőlámpa szabályozza a váltakozó irányú áthaladást. A Margit híd járdáját Buda felé lezárták felújítási munkálatok miatt a Margitsziget és a budai hídfő között, a gyalogosokat és kerékpárosokat a külső sávba terelik, míg a gépjárművek csak a belső sávban haladhatnak. A Róbert Károly körúton a Rákóczi híd felé a Vágány utca után a külső sávot is lezárták burkolatjavítás miatt. A XI. kerületben, a Fehérvári úton a vasúti híd felújítása miatt a Hamzsabégi út és a Dombóvári út közötti szakaszon sávlezárásra kell számítani, itt a Dombóvári útnál nem lehet visszafordulni, sem balra kanyarodni.

A BKK javasolja, hogy aki teheti, kerülje el az érintett területeket és válassza inkább a kötött pályás tömegközlekedési eszközöket, mint például a villamost vagy a metrót.