Balatonlellei utcai verekedés és orvhorgászat: vádemelés és milliós bírságok

Balatonlellén, a sétáló utcában összecsapott két társaság, a dulakodás tavaly augusztusban történt, most vádat emeltek az érintett férfiak ellen, míg a Balatonnál orvhorgászokra is milliós bírságokat szabtak ki.

A Fonyódi Járási Ügyészség vádat emelt azokkal a jó erőben lévő fiatal férfiakkal szemben, akik tavaly augusztusban összeverekedtek Balatonlellén, a sétáló utcában. A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása alapján a két harmincas éveiben járó férfi szórakozás céljából érkezett a városba, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak.

A vádlottak és egy másik három férfi között illetlen megjegyzés miatt alakult ki szóváltás, amely tettlegességig fajult. Az egyik terhelt menyasszonya hiába próbálkozott megfékezni a férfiakat, a konfliktus végül verekedésbe torkollott. A csetepaté során három személy könnyű sérüléseket szenvedett, a rendőrség érkezése előtt az egyik társaság elhagyta a helyszínt.

Az ügyészség a csoportosan elkövetett garázdaság miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta az öt férfi ellen.

A Balatonnál azonban nem csak az utcán, hanem a vízen is történtek jogsértések. Notórius visszaesőnek minősül az a két orvhorgász, akiket most ismét elkaptak a halőrök a tónál. Az engedélyük mellett sok-sok millió forintjuk bánja.

Egy balatonlellei lakost 5,5 millió forintra büntettek és 15 évre elvették az engedélyét, míg balatonfűzfői társánál a tavaly összeszedett 2,2 milliós büntetést fejelték meg most újabb 1,4 millióval.

A két orvhorgásszal már eddig is számtalanszor meggyűlt a baja a balatoni halőröknek és a halgazdálkodási hatóságnak. A balatonlellei férfit tavaly hatszor kapták el, ténykedését összesen 5.488.789 forintos halvédelmi bírsággal és 15 évnyi horgászattól való eltiltással sújtotta a Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság.

A másik, Balatonfűzfőn élő orvhalász tavaly júniusig négyszeri elkövetésével 2.225.475 forintos bírságot szedett össze, és több mint 8 évre eltiltották a horgászattól. Egy évig nem érkezett róla hír, azonban most megint elkapták és visszatérését 1.436.490 forintos halvédelmi bírsággal, valamint 54 hónapos horgászattól való eltiltással honorálták.