Golovin Vlagyimir kihirdette a női kéziválogatott olimpiai keretét

Két balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és Juhász Gréta, valamint egy jobbszélső, Faluvégi Dorottya nem került be a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai keretébe. A döntést Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány jelentette be, aki szerint a kerettagok közül a kapus Szemerey Zsófia, a beálló Pásztor Noémi és a balátlövő Kácsor Gréta tartalék lesz.

A magyar szövetség (MKSZ) közösségi oldalán pénteken közzétett videóban a kapitány elmondta, hogy a lányok nagyon jó formában vannak, így nehéz volt a döntés a szakmai stábbal együtt, de a keretet 17 fősre kellett szűkíteni. "Második hete dolgozunk együtt, sok szempontból megvizsgáltuk, melyik összetételben lenne a legjobb a csapat. Tizenhét játékos folytatja tovább a munkát, jönnek a felkészülési meccsek, bízom benne, hogy nem lesz sérülés" – mondta Golovin.

A párizsi olimpia kézilabdatornáján a csapatokat 14 játékos és három tartalék alkotja, előbbiek az olimpiai faluban, utóbbiak azon kívül, szállodában laknak majd. A női csapat előbb jövő kedden reggel 9-től Roglán, majd szombaton Győrben játszik edzőmérkőzést a szlovénokkal, július 19-én Stuttgartban pedig a házigazda németekkel találkozik. Az ötkarikás tornát július 25-én kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben, utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

A magyar női kézilabda-válogatott olimpiai kerete

  • kapusok: Böde-Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Metz HB, francia, tartalék)
  • jobbszélső: Győri-Lukács Viktória (Győr)
  • jobbátlövők: Klujber Katrin (Ferencváros), Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Papp Nikoletta (SCM Gloria Buzau, román)
  • irányítók: Vámos Petra (Metz HB, francia), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Simon Petra (Ferencváros)
  • beállók: Bordás Réka (Ferencváros), Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Pásztor Noémi (Neptunes de Nantes, francia, tartalék)
  • balátlövők: Kuczora Csenge (Thüringer HC, német), Kácsor Gréta (Gloria Bistrita-Nasaud, román, tartalék)
  • balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Szöllősi-Schatzl Nadine (Budaörs).