Rendőrségi razziában fogtak tuningolt autókat Budapesten

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi kapitánysága széleskörű közlekedési ellenőrzést hajtott végre, mely során több átalakított járművet is kiszűrtek.

A rendőrség 2024. július 6-án este hat órától másnap hajnali kettőig tartott ellenőrzést, amely során öt átalakított járművet és vezetőiket állították meg, akik ellen feljelentést tettek. Egy veszélyesen driftelő autót is lekapcsoltak, a sofőrje helyszíni bírságot kapott, továbbá három embert előállítottak ittas vagy engedély nélküli vezetés, valamint veszélyes eszköz birtoklása miatt.

A rendőrök kilenc autóst sújtottak helyszíni bírsággal, többek között lejárt műszaki engedély, jármű átalakítása, kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása, lejárt jogosítvány és kézben tartott mobiltelefon használata miatt. Egy gyalogost is megbírságoltak szabálytalan közlekedésért.

Közigazgatási bírságot ittas vezetés és tilos jelzésen való áthaladás miatt szabtak ki, nyolc ember ellen szabálysértési feljelentést tettek, három forgalmi engedélyt és két pár rendszámot a helyszínen bevontak.

A rendőrök rendelkezésére állt egy mobil teljesítménymérő pad is, amelyen a gyanús autókat megvizsgálták. Az ellenőrzés során egy igazi ritkaság, egy Lotus Exige is a rendőrök hálójába akadt. Ez a sportos kis gépjármű alig több mint négy méter hosszú, de 290 km/h-s végsebességre képes, 3,4 másodperc alatt gyorsul százra, és hatfokozatú nyitott kulisszás váltóval fokozható a vezetési élmény. A motortérben található a 420 lóerős, 3456 köbcentis V6-os, 24 szelepes, turbó nélküli egység, amely 7000-es fordulaton éri el a teljesítménye csúcsát, nyomatéka pedig 2600-as fordulattól 427 Nm.