Szalai Attila szerződése csalódást okozott a Hoffenheimnek

A Kicker szerint a Hoffenheim labdarúgócsapatának nem vált be Szalai Attila szerződtetése, a magyar válogatott játékos nem tudott érvényesülni a német klubnál.

Szalai Attila, a magyar válogatott védője, nagy reményekkel érkezett a török Fenerbahcéből a Hoffenheim csapatához, azonban a német élvonalban nem sikerült megfelelnie az elvárásoknak. A Kicker cikke szerint a 26 éves játékosnak nem adatott meg a lehetőség, hogy bizonyítsa tehetségét a Hoffenheimnél, ezért fél évre a Freiburg csapatához került kölcsönbe, ahol szintén kevés játéklehetőséghez jutott.

A Hoffenheim 12.3 millió eurót fizetett Szalai játékjogáért, de a Kicker úgy véli, hogy ez a befektetés nem hozta meg a várt eredményeket. Szalai összesen öt tétmérkőzésen lépett pályára a Hoffenheim színeiben, mindössze 333 percet töltött a pályán. A Freiburg csapatában sem kapott több lehetőséget, így a játékos jövője kérdésessé vált.

A német sajtó szerint valószínű, hogy Szalai nem tölti ki 2027-ig szóló szerződését a Hoffenheimnél, és kölcsönben visszatérhet Törökországba, ahol a Trabzonspor érdeklődik iránta.

Szalai Attila furcsa szezonját a Kicker is kiemeli, hiszen a Bundesligában csupán hét mérkőzésen kapott lehetőséget, míg a magyar válogatottban 11 alkalommal lépett pályára. Ez a statisztika jól mutatja, hogy a játékos klubszinten nem tudott érvényesülni, míg a nemzeti csapatban meghatározó szerepet töltött be.