Csoboth Kevin külföldi igazolása aktuális lehet

Filipovics Vladan, Csoboth Kevin menedzsere szerint eljött az idő, hogy a magyar labdarúgó-válogatott támadója külföldre igazoljon.

Filipovics az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elmondta, hogy a németországi Európa-bajnokság előtt már volt érdeklődés a játékos iránt, és a skótok elleni csoportmérkőzésen szerzett döntő gólja után Csoboth Kevin neve európai és világszinten is ismertté vált. A menedzser szerint a támadónak lépnie kell tovább karrierjében, és egy erősebb bajnokságban való játék a válogatottnak is hasznára válhatna.

Bár konkrét csapatokat nem említett, Filipovics megerősítette, hogy több országból érkeznek érdeklődések a játékos iránt, de a sajtóban felbukkant csapatneveket, mint a Celta Vigo és a Twente, sem erősítette meg, sem cáfolta. Kiemelte, hogy mivel Csobothnak érvényes szerződése van az Újpesttel, a klubnak is el kell fogadnia az esetleges ajánlatot.

A Ferencváros válogatott védőjével, Botka Endrével kapcsolatban Filipovics elárulta, hogy vannak szaúdi és emírségekbeli, valamint európai ajánlatai is, de jelenleg meghatározó játékos a Ferencvárosnál. A menedzser szerint Botka olyan szinten van, hogy külföldön is megállná a helyét, és olyan csapat érdeklődését szeretnék elfogadni, amelynek játékrendszerébe illik a teljesítménye.

Végül Kleinheisler Lászlóról, aki szintén pályára lépett az Európa-bajnokságon, Filipovics elmondta, hogy a középpályás a következő héten tér vissza Görögországba a Panathinaikoszhoz, ahol megkezdi a felkészülést. Kleinheisler januártól kölcsönben a horvát Hajduk Splitnél játszott, de a kölcsönszerződésében nem volt kivásárlási opció. A görög klub vezetése nem szeretné kölcsönbe adni a játékost, és az új tréner döntése lesz, hogy marad-e Kleinheisler. Abban az esetben is külföldön szeretne maradni, ha távoznia kell a görög csapattól.