A labdarúgó-Európa-bajnokság negyeddöntői: ki jut tovább?

Pénteken kerül sor a labdarúgó-Európa-bajnokság izgalmas negyeddöntőire, ahol a Spanyolország–Németország és a Portugália–Franciaország párosítások döntik el, hogy melyik két csapat kerül az elődöntőbe.

Az első mérkőzésen a veretlen spanyol válogatott, amely eddig csupán egy öngólt kapott, a szintén még veretlen német csapattal néz szembe. Spanyolország a B csoportból került tovább, miután legyőzte Horvátországot, Olaszországot és Albániát, majd a nyolcaddöntőben Grúzia ellen 4–1-re diadalmaskodott. Németország az A csoportból jutott tovább, ahol Skóciát és Magyarországot is legyőzte, Svájc elleni döntetlenjük pedig csoportelsőséget ért, a dánok elleni nyolcaddöntőben pedig 2–0-ra nyertek.

A másik mérkőzésen a 2016-os Európa-bajnokság döntőjének visszavágójára kerül sor, bár mindkét csapat jelentősen átalakult az elmúlt évek során. A portugál válogatott, ahol Cristiano Ronaldo és Pepé is tagja a csapatnak, az F csoport élén végzett, miután legyőzte Csehországot és Törökországot, de kikapott Grúziától. A nyolcaddöntőben a szlovénok elleni tizenegyespárbajban Diogo Costa hármas büntetővédése emelkedett ki. Franciaország viszont kevésbé meggyőző teljesítménnyel, de továbbjutott az E csoportból, ahol Ausztriát legyőzte, Hollandiával és Lengyelországgal döntetlent játszott, majd a belgákkal szembeni nyolcaddöntőben 1–0-ra diadalmaskodott.

A hvg.hu élőben közvetíti a Spanyolország–Németország és a Portugália–Franciaország mérkőzéseket, és várja az olvasók tippjeit a végeredményekre.