New Yorkban elvéreztek a hiúzok

Juhász Dorka csapata, a Minnesota Lynx 76-67-re kikapott a New York Liberty otthonában az észak-amerikai női kosárlabdaliga (WNBA) keddi játéknapján – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A liga honlapja szerint a magyar válogatott játékos 10 perc alatt 2 pontot és 3 lepattanót gyűjtött. A vendégek az utolsó negyedben csak 8 pontot hoztak össze.

A Lynx utóbbi három meccsén a második vereségét szenvedte el, de így is 14/5-ös győzelmi mérleggel vezeti a WNBA nyugati főcsoportját.

A sportesemények mellett a kultúra iránt érdeklődők is találnak maguknak programot a hétvégén Budapesten. Július 6-án, szombaton megtekinthetik André Kertész fotóművész "Kópiák" című kiállítását, amely a kivándorlása előtt készült fotóit mutatja be, és bepillantást enged a majdani művész családi és szakmai kapcsolataiba, valamint érzékelésének határait formáló élményeibe.

Azok, akik a csillagos égbolt szépségére kíváncsiak, ellátogathatnak egy budapesti csillagvizsgálóba, ahol a nyári éjszakák tiszta égboltján keresztül figyelhetik meg az érdekes égi jelenségeket, és tudósok előadásai segítségével mélyíthetik el ismereteiket az univerzum csodáiról.

További hétvégi programokról és a város kulturális kínálatáról a welovebudapest.com oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.